Actualitate

Ministrul Afacerilor Externe, Oleg Țulea, a avut o convorbire cu Vicepreședintele Comisiei Europene. Despre ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 4 mai, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, transmite Telegraph.md

Oficialii au discutat despre epidemia de coronavirus, recunoscând că acesta a fost un moment pentru solidarizare și cooperare internațională. Înaltul reprezentant / Vicepreședintele Borrell a subliniat faptul că UE se află alături de Republica Moldova în acestă perioadă de încercare.

Astfel, Republica Moldova va beneficia de 87 milioane de euro din partea Uniunii Europene, bani ce urmează a fi folosiți în domeniul sănătății, pentru gestionarea epidemiei, dar și pentru redresarea socio-economică post-criză a țarii.

În convorbirea telefonică, Înaltul Reprezentant/Vicepreședinte Borrell a subliniat și angajamentul de lungă durată al Uniunii Europene de a îmbunătăți nivelul de viață al cetățenilor moldoveni. El a mai accentuat faptul că UE așteaptă rezultate concrete de la autoritățile moldovene privind angajamentele față de reformele bazate pe Acordul de Asociere. De asemenea, au discutat despre aprofundarea unei cooperări multilaterale în cadrul Parteneriatului Estic, așteptând cu nerăbdare următorul Summit PaE.

Citește și: Zinaida Grecianîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.