Alte știri

Ministrul Afacerilor Interne s-a întâlnit cu Ambasadorul României în RM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi 2 septembrie 2021, Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut o întrevedere cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în RM. În cadrul întrunirii au fost trecute în revistă mai multe subiecte cu spectru larg, ce țin de relațiile bilaterale moldo-române, inițiative și proiecte de interes comun în beneficiul cetățenilor.

Cu această ocazie, doamna ministru și-a exprimat recunoștința față̆ de statul român pentru susținerea și suportul acordat subdiviziunilor MAI, în special în perioada dificilă a pandemiei.

Totodată, oficialii au abordat subiecte privind riscurile și problemele actuale, precum și prioritățile majore de viitor, care vizează̆ consolidarea cooperării în domeniul afacerilor interne, în special prevenirea migrației ilegale, securizarea frontierei și reluarea patrulării mixte la frontiera moldo-română, organizarea activităților echipelor comune de investigații, organizarea reuniunii sectoriale cu participarea echipelor MAI din RM și RO, dar și participarea în comun la lichidarea consecințelor calamitaților naturale.

Un subiect important abordat în cadrul dialogului bilateral a vizat schimbul de bune practici în domeniile de migrație și azil, siguranță rutieră, ordine și securitate publică și prevenirea criminalității cibernetice. În acest sens a fost menționată și convorbirea telefonică a ministrului Ana Revenco cu omologul român Lucian Nicolae Bode în cadrul căreia ambii oficiali și-au manifestat deschiderea pentru o colaborare strânsă̆ și realizarea a câtor mai multe proiecte concrete.

La rândul său, E.S. Daniel Ioniță a manifestat transparență̆ totală și a dat asigurări de convergență pentru o relație bilaterală ambițioasă cu perspective clare de viitor la nivel strategic.

loading...

Comments are closed.