Alte știri

Ministrul Agiculturii a avut o întâlnire cu producătorii agricoli și cu reprezentanții autorităților publice locale din Taraclia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Ion Perju s-a întâlnit vineri, 18 iunie curent, cu producătorii agricoli și cu reprezentanții autorităților publice locale din raionul Taraclia. Oficialul a participat la un seminar ce a avut drept scop de a informa reprezentanții autorităților publice locale și producătorii agricoli privind criteriile și procedura de alocare a subvențiilor în agricultură și mediul rural.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, ministrul Ion Perju a inițiat o rundă de discuții cu participanții, pe subiectul surselor de finanțare și subvenționare ale producătorilor agricoli, pentru a identifica provocările actuale cu care se confruntă agricultorii și soluțiile optime pentru susținerea sectorului agricol.

Ulterior, oficialul a efectuat mai multe vizite în localitățile din raionul Taraclia, pentru a evalua suprafețele agricole cultivate cu culturi cerealiere, pomicole și viticole.

Totodată, ministrul a mers la o întreprindere specializată în producerea brânzeturilor din lapte de capră și de oaie după tradiții bulgărești, construită cu ajutorul unui grant prin intermediul programului „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” (SARD), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD. Ministrul a purtat discuții cu antreprenorul întreprinderii, pentru a explora oportunitățile de dezvoltare a afacerii și de export a produselor.

„Depunem eforturi considerabile pentru a produce brânză de calitate care să corespundă standardelor internaționale. În prezent colectăm lapte de la localnici, după care îl pasteurizăm. Acest lucru este posibil datorită unui grant din partea UE, cu ajutorul căruia am procurat utilaj modern de pasterurizare. Ne bucurăm că progresăm succesiv, însă ne dorim să sporim competitivitatea și să creștem cifra afacerii, prin comercializarea produselor peste hotarele țării, a declarat Evghenii Tanov, proprietarul întreprinderii.

loading...

Comments are closed.