Alte știri

Ministrul Agriculturii a participat la ceremonia de deschidere a festivalului moldo-rus: „Ziua Câmpului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a participat la ceremonia de deschidere a festivalului moldo-rus, „Ziua Câmpului”, care a avut loc la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din satul Pașcani, raionul Criuleni. Evenimentul agroindustrial se desfășoară timp de două zile, 30 septembrie – 1 octombrie, găzduiește seminare tematice, întâlniri bilaterale, prezentări de tehnică agricolă, demonstrații de echipamente și utilaje noi în sectorul agroindustrial.

„Am onoarea să particip la ceremonia de deschidere a unui eveniment unic,  pentru prima dată organizat în țara noastră – festivalul moldo-rus „Ziua Câmpului”. Un eveniment extraordinar, organizat într-un format modern, o platformă ideală pentru întâlniri de afaceri. Pe parcursul a două zile vom participa la un festival al mașinilor agricole produse în Rusia, vom observa cum acționează acestea în teren fiind organizate demonstrații tehnice, vom avea ocazia să cunoaștem bucătăria tradițională rusească, precum și să asistăm la un program cultural extins cu spectacole muzicale. Mulțumim organizatorilor și gazdei pentru oportunitatea de a realiza un schimb de idei, experiențe în cadrul întrevederilor bilaterale, de a testa tractoarele și echipamentele agricole și cu siguranță a iniția parteneriate”, a menționat ministrul Ion Perju, în discursul său din cadrul evenimentului.

Potrivit organizatorilor, în prima zi a evenimentului a avut loc prezentarea expoziției de tehnică agricolă și testarea unor tractoare și echipamente, iar în cea de-a doua zi de eveniment va fi organizată o conferință de presă cu participarea tinerilor oameni de știință din Federația Rusă.

Festivalul agroindustrial moldo-rus este organizat de Ministerul rus al Industriei și Comerțului, cu sprijinul Misiunii Comerciale a Rusiei în Republica Moldova și Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Chișinău.

Citește și: Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.