Actual

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju  a avut o întrevedere cu Caroline Tissot, Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova,  astăzi, la MADRM.

Ministrul Ion Perju a mulțumit partenerilor pentru dialogul continuu și deschis în vederea soluționării problemelor principale din sectorul protecției mediului, prin realizarea proiectelor comune în sectorul alimentării cu apă și sanitație, dar și pentru suportul în îmbunătățirea politicilor publice prin diseminarea bunelor practici.

„Ne exprimăm recunoștința și Vă mulțumim pentru suportul și eforturile considerabile direcționate pentru sectorul agricol, protecția mediului înconjurător și îmbunătățirea calității vieții oamenilor din țara noastră. Prin proiecte comune în sectorul alimentării cu apă și sanitație, cooperarea în elaborarea documentelor de politici publice și diseminarea bunelor practici s-a dezvoltat un parteneriat, o cooperare bilaterală fructuoasă și sper să aveți dorința și disponibilitatea de a continua”, a precizat ministrul Ion Perju în cadrul dialogului.

Totodată, ministrul a transmis aprecieri, mulțumiri și recunoștință șefului Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice al Ambasadei Austriei,  Alexander Karner, pentru colaborarea de-a lungul anilor și disponibilitatea personală de suport a țării noastre.

Subiectele de discuție în cadrul întrevederii s-au axat pe faza I a proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” și Amendamentul nr. 2 la Acordul privind implementarea proiectului, semnat în august anul curent, ce prevede extinderea perioadei de implementare până la 31 mai 2021.

Părțile au salutat interesul bilateral de a continua cooperarea fructuoasă în domeniile de gestiune ale MADRM, în scopul soluționării problemelor de mediu din țară, consolidării cooperării pe domeniile schimbărilor climatice și protecției biodiversității, precum și identificarea a noi inițiative de proiecte comune.

Citește și: Crescătorii de animale din Hâncești au solicitat o întrevedere cu oficialii Ministerului Agriculturii

loading...

Comments are closed.