Politic

Ministrul Chiril Gaburici insistă la implementarea noilor tehnologii în agricultură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat astăzi la deschiderea oficială a noului centru comercial Agropiese TGR Grup din Comrat. La eveniment au mai participat bașcanul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, și ambasadorul Republicii Belarus în țara noastră, Serghei Ciciuc.

În mesajul său, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat necesitatea modernizării și tehnologizării sectorului agricol. „Agricultura nu mai poate fi competitivă fără tehnologii. Sunt sigur că utilizarea tehnologiilor în agricultură vor da rezultate mai bune, vor face ca produsele noastre să aibă loc nu doar pe rafturile magazinelor din Republica Moldova, dar și pe cele din Uniunea Europeană și nu numai”, a subliniat Chiril Gaburici.

În context, ministrul a reiterat că este nevoie de cooperare pentru ca agricultura Republicii Moldova să devină competitivă. „Trăim în aceeași țară – Republica Moldova, suntem cetățenii acestei țări și putem obține mai multe rezultate prin conlucrare și dialog”, a punctat Chiril Gaburici.

Filiala Agropiese TGR  din Comrat are o suprafață totală de peste două mii de metri pătrați de spațiu expozițional, săli de comerț, depozit de piese de schimb și un centru de deservire tehnică. De asemenea, aceasta are o parcare extinsă pentru transportul de mărfuri, cu drum de acces la șosea.

Agropiese TGR Grup este unul dintre cei mai mari operatori de pe piața mașinilor agricole din Republica Moldova și are o gamă variată de tehnică și utilaje agricole, piese de schimb. Compania a fost creată în 1993 și este co-fondatorul firmei MTZ Lider Trade House din Moldova. Agropiese TGR Grup este dealerul oficial al mai multor uzine din Belarus, Turcia, Rusia, China, Polonia, Grecia, Franța, Brazilia etc. 

loading...

Comments are closed.