Actual

Ministrul de Externe a avut o videoconferință cu Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere în format de videoconferință cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară în cadrul căreia a fost discutată cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în domeniul sănătății.

Oficialul UE a fost informat despre gestionarea pandemiei în Republica Moldova, ministrul Oleg Țulea reconfirmând interesul țării de a aprofunda cooperarea cu UE în domeniul sănătății prin participarea în cadrul mai multor programe regionale și bilaterale.

Printre acestea se numără și noua Inițiativă regională a UE pentru securitate în sănătate dar și alte programe europene, care urmează a fi lansate în curând. În acest context, oficialul moldovean a ținut să mulțumească comisarului Stella Kyriakides pentru acordarea Republicii Moldova a statului de observator în cadrul Comitetului UE pentru Siguranță în Sănătate, care reprezintă o platformă importantă în gestionarea pandemiei la nivelul uniunii.

Nu în ultimul rând, Oleg Țulea și-a exprimat recunoștința față de statele membre și instituțiile UE pentru sprijinul acordat Republicii Moldova sub formă de dispozitive medicale și echipamente de protecție de la începutul declanșării stării de urgență în sănătate publică, prima tranșă a asistenței achiziționate în comun cu OMS fiind livrată în luna iulie curent, iar cea de-a doua la începutul lunii curente.

În contextul eforturilor globale de elaborare a unui vaccin eficient împotriva virusului COVID-19, oficialul moldovean și-a exprimat speranța că odată cu apariția acestuia, noul vaccin va deveni accesibil și pentru Republica Moldova.

Citește și: Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ministrul de externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu

loading...

Comments are closed.