Ministrul de Externe Oleg Țulea va întreprinde o vizită oficială la Kiev

Pe data de 4 august, șeful diplomației moldovene Oleg Țulea va efectua o vizită oficială la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Dmytro Kuleba, informează Telegraph.md cu referire la serviciul de presă al MAEIE.

Miniștrii de externe urmează să discute o arie largă de subiecte de pe agenda moldo-ucraineană, la fel ca și diverse chestiuni din actualitatea regională și internațională.

În plan bilateral, cooperarea dintre Republica Moldova şi Ucraina este substanțială, iar temele de interes vor viza consolidarea contactelor politice de nivel înalt, inclusiv semnarea unor documente bilaterale pe linia ministerelor de externe ale celor două țări.

Cei doi omologi vor susține o conferință de presă comună pe data de 4 august de la ora 11:30, care urmează a fi difuzată și pe pagina Facebook a ministerului.

Concomitent, un subiect distinct al agendei îl va reprezenta setarea unor priorități comune în cadrul Parteneriatului Estic și schimbul de experiență în procesul de integrare europeană a celor două țări.

Prezența la Kiev a ministrului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene se înscrie în obiectivele autorităților de la Chișinău privind dezvoltarea parteneriatelor strategice în relațiile cu țările vecine prietene.

Total
0
Shares
Total
0
Share