Ministrul de Interne le răspunde deputaților din Platforma DA: Nu implicați poliția în jocurile politice

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Pavel Voicu, a venit cu o reacție la declarațiile făcute astăzi de deputații Platformei „Demnitate și Adevăr” privind situația criminogenă și numeroasele accidente rutiere înregistrate în țară de la începutul anului, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Pavel Voicu, menționează că Ministerul Afacerilor Interne nu și-a început activitatea din momentul numirii sale în funcția de ministru și nici accidentele sau infracțiunile grave nu au început a fi înregistrate în perioada aceasta.

„Reiterez despre faptul că criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat. Respectiv, nu este corect să legi această problemă de o singură persoană, instituție sau guvernare. Personal am venit cu cifre despre situația criminogenă din țară și tot noi am spus care sunt infracțiunile la care atestăm o mică creștere. Vom veni cu toată informația necesară și ne vom bucura dacă colegii fostului ministru care astăzi mi-au cerut explicații, vor veni cu suport în acțiunile de prevenire atât a accidentelor rutiere, cât și a crimelor grave”, scrie Pavel Voicu.

Pavel Voicu mai scrie că a preluat ministerul cu toate neajunsurile și și-a propus împreună cu echipa să depună efortul maxim pentru a oferi oamenilor siguranța. Totodată le sugerează politicienilor să nu implice imaginea MAI dar și tragediile care se produc în jocuri politice.

„Din momentul preluării acestui mandat îmi voi asuma toate acțiunile realizate sau lipsa lor, dar, nu și eșecul precedentului ministru, căci adevăratele probleme au fost generate din cauza lipsei implicării lui în procesele dirijate de MAI timp de 5 luni. Recomand politicienilor să nu implice imaginea instituției pe care o conduc, dar și tragediile care se produc în țară în jocuri politice cu scopul de a duce cetățenii în eroare. MAI are la momente toate capacitățile pentru a ține situația sub control, iar cu implicarea și aportul societății civile și a altor instituții ale statului vom reuși să prevenim aceste infracțiuni”, mai scrie Pavel Voicu.

Citește și: VIDEO // Ion Sturza o îndeamnă pe Maia Sandu să coboare din turnul de fildeș și să fie cu picioarele pe pământ

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share