Economic

Ministrul Economiei: Oamenii trebuie să înțeleagă că se muncește nu doar în străinătate, dare trebuie să muncească și în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova devine atractivă, inclusiv pentru cetățenii plecați peste hotare. Asta pentru că salariile în sectorul economic au ajuns să fie egale cu cele din regiune. Declarația îi aparține ministrului Economiei, Octavian Calmîc, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru agora.md.

„Cred că exodul de creieri este unul sezonier. Eu cred că mai este forță de muncă în Republica Moldova capabilă să fie anagajată în procese de producere și să se întoarcă din țările străine. Salariile din sectorul economic și zonele economice libere sunt comensurabile cu cele pe care le primesc înafara țării. Deja Republica Moldova devine atractivă pentru cetățenii noștri”, a declarat Calmîc.

Șeful de la Economie susține că în timpul apropiat concetățenii noștri nu vor mai pleca din țară.

„Este un aspect de cultură în rândul cetățenilor noștri – să încerce străinătatea. Eu cred că în curând o să iasă din obiceiurile noastre de a circula mult. Ofertele din Republica Moldova sunt comensurabile cu cele din străinătate. Salariile sunt ajustate la cele regionale și poate chiar cele internaționale. Singurul criteriu pus la bază este productivitatea muncii. Oamenii trebuie să înțeleagă că se muncește nu doar în străinătate, dare trebuie să muncească și în Republica Moldova”, a mai subliniat ministrul.

loading...

Write A Comment