Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu Șeful Adjunct al Ambasadei SUA în Moldova, reprezentanții Secției justiție penală și aplicarea legii și ai Misiunii USAID

Astăzi, 7 septembrie, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și echipa acestuia s-au întâlnit cu Laura Hruby, Șeful Adjunct al Ambasadei SUA în Republica Moldova, reprezentanții secției justiție penală și aplicare a legii din cadrul misiunii, și reprezentanții USAID.

În timpul discuțiilor, reprezentanții Misiunii au reiterat că Statele Unite vor susține în continuare reforma sistemului judecătoresc, conform angajamentelor asumate de noul guvern, inclusiv obiectivele prioritare, evaluarea externă extraordinară a judecătorilor și procurorilor, crearea instituțiilor eficiente anticorupție, cu competența deplină de a combate corupția mare.

Ministrul Justiției, la rândul său, a menționat importanța sprijinului SUA în realizarea agendei ministerului. De asemenea, a exprimat angajamentul ministerului de a colabora îndeaproape cu partenerii internaționali în vederea realizării unor reforme veritabile, care să corespundă standardelor democratice internaționale, dar și așteptărilor cetățenilor.

În cadrul unei noi întrevederi urmează să fie consultat planul de acțiuni al ministerului pentru 2021-2022 în vederea definitivării acestuia și identificării posibilităților de cooperare ulterioară.

Total
0
Shares
Total
0
Share