Ministrul Justiției anunță că va fi expediat Comisei de la Veneția proiectul de Evaluare Extraordinară a Judecătorilor

Fadei Nagacevschi, Briefing de Presă

Fadei Nagacevschi, ministrul Justiției din cadrul Guvernului Chicu, a anunțat într-un briefing de presă că vor transmite Comisiei de la Veneția proiectul de lege ce prevede evaluarea judecătorilor.

Noul ministru al Justiției din cadrul Guvernului Chicu, Fadei Nagacevschi, anunță că vor expedia în scurt timp proiectul de reformarea justiției ce prevede evaluarea judecătorilor pentru ca acesta să fie inclus spre examinare în luna Decembrie.
Totodată acesta critică activitatea fostului ministru al Justiției, Olesea Stamate, care printr-o decizie ilegală a anulat rezultatele concursului de selecție a candidaților la funcția de Procuror General. Nagacevschi spune că va anula deciziile ilegale și neconstituționale luate de fostul Guvern și va trimite azi Consiliului Suprem al Procuraturii rezultatele concursului.

Fadei Nagacevschi a criticat dur și acțiunile Maiei Sandu de a se implica și de a influența politic procesul de desemnare a unui Procuror General și a catalogat neconstituțional modul în care fostul Premier a dorit să modifice legislația în favoarea sa.

Video cu briefingul integral îl puteți urmări aici:

Total
0
Shares
Total
0
Share