Alte știri

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, explică lipsa măștilor medicinale din farmacii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale dă asigurări că în depozite sunt destule măști medcinale, mai mult de atât, livrarea la farmacii se face zilnic.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În urma unei inspecții, efectuată marți, 25 februarie, curent, la Spitalul de boli incețioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în Republica Moldova nu este criză de măști medicinale, așa cum au anunțat unele instituții mass-media.

„Agenția Medicamentului a anunțat că în depozite măști sunt, livrarea se efectuează la farmacii zilnic, doar că, în urma panicii existente în societate, lumea procură măști, ceea ce generează, spre seară, lipsa lor în farmacii”, a spus Dumbrăveanu.

Ministrul a comentat informațiile referitoare la faptul că unele produse farmaceutice s-au scumpit din cauza coronavirusului.

„Dacă la medicamente există reglementat acest adaos comercial de 15%, la măști și alte dispozitive medicale nu există reglementat adaosul comercial. S-au făcut verificări și da, unii agenți importă deja aceste măști la un preț mai ridicat pentru că prețul pe piața internațională a crescut”, a explicat ministrul Sănătății.

Citește și: VIDEO // A urcat beat la volan și a comis un accident rutier. Ce riscă șoferul iresponsabil

loading...

Comments are closed.