Mișcarea Politică Unirea invită PUN la negocieri pentru a desemna un candidat unic la prezidențiale și îndeamnă, repetat, formațiunea să adere la bloc

Mișcarea Politică Unirea (MPU) invită Partidul Unității Naționale (PUN) la discuții în vederea desemnării unui candidat unic la prezidențiale și îndeamnă, repetat, formațiunea să adere la bloc.

„Procesul de unificare a forțelor unioniste continuă în ultimele luni prin aderarea la MPU a mai multor asociații obștești cu profil unionist. De asemenea s-au integrat în structura civică a MPU zeci de personalități marcante din diferite domenii de activitate.

Studiind cu acribie profilul partidelor din Republica Moldova și scopurile lor statutare și programatice am constatat că pe lângă cele cinci partide constituente ale MPU doar Partidul Unității Naționale (PUN) își mai asumă dezideratul Unirii, alte partide au renunțat direct sau indirect, explicit sau disimulat, la acest obiectiv politic central. În aceste condiții, dată fiind stabilită data alegerilor prezidențiale, pentru 1 noiembrie a acestui an, în vederea identificării unui singur candidat unionist pentru aceste alegeri, Mișcarea Politică UNIREA invită Partidul Unității Naționale la discuții privind desemnarea unui singur candidat unionist pentru scrutinul prezidențial”, se arată, într-un comunicat, al MPU.

Totodată, MPU invită repetat PUN să adere la Mișcare, „în vederea consolidării curentului unionist din Basarabia”. Liderii MPU vor contacta, astăzi, liderii PUN „în vederea stabilirii unui dialog constructiv în acest sens”.

Citește și: Maia Sandu spune că nu a luat plicuri de la Vlad Filat: „Asta a fost spus de Ilan Şor”

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share