Mișcarea Respect Moldova a devenit partid parlamentar, cu un deputat transfug

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Veaceslav Nigai, ales pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, și-a unit forțele cu MIȘCAREA RESPECT MOLDOVA, formațiune condusă de către Eugeniu Nichiforciuc.

„Un grup de membri a PCRM ai organizației teritoriale a partidului din Căușeni părăsesc PCRM, împreună cu mine, am hotărât să părăsim rândurile Partidului Comuniștilor, iar eu părăsesc și fracțiunea BCS”, a declarat Nigai, în cadrul unei conferințe de presă, el anunțând că a demisionat și din funcția de vicepreședinte al PCRM.

”Alegerea sa semnifică o perioadă de reflecție profundă și dorința de a găsi un partid care împărtășește valorile sale, orientate spre o politică corectă. Veaceslav Nigai a fost membru al PCRM, până când respectivul partid și-a abandonat principiile în favoarea intereselor oligarhice. Principiile fundamentale ale onoarei și demnității au ghidat întotdeauna atitudinea domnului Nigai, atât ca individ, cât și ca politician. Aceste principii nu i-au permis domnului deputat ca să fie manipulat sau influențat de interesele altora. MIȘCAREA RESPECT MOLDOVA promovează valorile statului, democrației și luptei împotriva corupției. Ne-am angajat să oferim cetățenilor o alternativă puternică și dedicată. Prin aderarea domnului deputat Nigai, facem un pas important către o politică mai responsabilă și deschisă. Echipa noastră continuă să se dedice construirii unui stat puternic și prosper, în care cetățenii pot avea încredere în liderii lor. Rămânem hotărâți să ne luptăm pentru respect și democrație”, a transmis MIȘCAREA RESPECT MOLDOVA.

Amintim că Eugeniu Nichiforciuc, președintele MRM, este cercetat penal pentru presupusa mituire a unor deputați comuniști, iar Vladimir Voronin este unicul martor rămas în viață. Principalul martor a fost Elena Bodnarenco, deputat PCRM, decedată în iulie 2022.

Total
0
Shares
Total
0
Share