Social

Moldova: 7 sfaturi pentru părinții care își pregătesc copiii de școală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu mai este mult până la începutul unui nou an școlar, iar părinții se grăbesc să procure pentru copii lor toate cele necesare pentru școală: ghiozdane, cărți, caiete, penare cu stilouri, creioane, etc. Agenția pentru Protecția Consumatorului recomandă consumatorilor să ţină cont de o serie de sfaturi atunci când intenționează să cumpere ghiozdane pentru copii în preajma anului școlar, pentru că acestea nu doar trebuie să-i aducă maxim confort copilului, dar și să fie sigure pentru sănătatea acestuia.

1. Alegeți rechizitele adecvate vârstei copilului şi abilităţilor lui. Rechizitele care nu sunt destinate unui copil de o anumită categorie de vârstă pot prezenta riscuri pentru siguranţa lui;

2. Optați  pentru ghiozdane mai ușoare. Conform recomandărilor sanitaro-igienice un ghiozdan trebuie să cântărească până la 1 kg, iar sarcina totală , cu încărcătură nu trebuie să depășească 10% din greutatea corporală a copilului.

3. Recomandabil să luați copilul cu dvs la cumpărături. De ce? Fiindcă anume la vârsta de 6-8 ani are loc formarea modelului definitiv al curburilor fiziologice ale coloanei vertebrale, regula este ca ghiozdanul să fie potrivit copilului și nu trebuie să treacă mai jos de zona mijlocului și nici mai mult de 3cm în lateralul sau înălțimea umerilor, pentru a nu-i îngradi sub nici o forma vizibilitatea.

4. Materialul din care e confecționat ghiozdanul trebuie să fie rezistent, chiar poate fi și impermeabil. Astfel ploaea sau zăpadă, nu va ajunge la rechizite. Calitatea materialului o putem determina și după miros. Un ghiozdan care are un miros ințepător este confecționat din material ne calitativ și este toxic.

5. Copilul trebuie să își poată pune și scoate cu ușurință ghiozdanul din spate. Alegeți un sistem cât mai simplu, dar sigur de curele reglabile, să fie ușor de manevrat pentru copil. Un lucru de neglijat sunt și bretelele, pentru o distribuire mai bună a greutății sarcinei cărate, ele trebuie să fie cât mai late (nu mai puțin de 6 cm) și căptușite cu burete. Nu lăsa-ți copilul să poarte ghiozdanul pe un singur umăr, fie că este vorba despre ghiozdanul cu 2 bretele, purtat numai pe un umăr, fie ghiozdanul cu o singură bretea.

6. Pentru siguranța copilului dvs. alegeți ghiozdane dotate cu benzi reflectorizante. Toate lacătele trebuie să fie funcționeze perfect, cusăturile să fie fine și rezistente, pentru a evita traumarea copilului.

7Întotdeauna cumpărați rechizite de la punctele de vânzare în care aveți încredere și sunt autorizate pentru a desfășura o activitate în comerț. De regulă, în aceste puncte comerciale se acceptă să primești înapoi produsul în cazul în care veți descoperi vre-o problemă după achiziţionare. Solicitați bonul de casă după ce cumpărați  produsul, astfel veți putea confirma faptul efectuării cumpărăturii.

loading...

Comments are closed.