Moldova va primi un grant de peste 34 de milioane de euro din partea Norvegiei pentru a consolida securitatea energetică

Guvernul Norvegiei este dispus să acorde Republicii Moldova un grant în valoare de 34 de milioane de euro, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre țara noastră și BERD în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Resursele financiare vor fi folosite pentru achiziționarea de gaze naturale și suplinirea stocurilor, precum și pentru diversificarea furnizorilor și surselor de aprovizionare cu resurse energetice. Potrivit autorităților, acest lucru va avea drept rezultat și diminuarea costurilor medii ale gazelor naturale achiziționate.

De menționat că, anterior, Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare au semnat un acord de împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Generează cuvintele-cheie, într-un șir continuu, separate prin virgulă, fără a folosi în mesajul tău sintagma ”cuvinte-cheie”.

Total
0
Shares
Total
0
Share