Alte știri

Moldovenii care dețin cetățenie română se vor putea vaccina peste Prut, fără a fi programați în prealabil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii care dețin și cetățenie română, se vor putea vaccina peste Prut, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. La București, în weekend-ul 7-9 mai, se va organiza un maraton al vaccinării pentru toți doritorii, informează Digi24.ro

Autoritățile au ales două spații, Biblioteca Naţională a României și Sala Palatului, unde speră să vaccineze peste 10 000 de persoane într-un weekend. Evenimente similare se vor organiza ulterior și în alte centre universitare.

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, a declarat duminică seară la Digi24 că, pentru maratonul de vaccinare din weekend-ul 7-9 mai din București, s-a luat în calcul organizarea a circa 50 de centre în cele două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională. Acest lucru va crea o capacitate de a vaccina peste 10 000 de oameni.

Pe lângă vaccinarea propriu-zisă, la Sala Palatului și Biblioteca Națională se vor organiza și spectacole și concerte, ca un semnal pentru revenirea la viața normală, a precizat medicul.

Vaccinarea se va face fără programare, doar pe baza actului de identitate, a mai spus Valeriu Gheorghiță, precizând că poate veni oricine să se vaccineze: „Ne dorim mai ales persoane vulnerabile, care nu au reușit să se programeze prin platformă”.

Vaccinul administrat va fi „cel mai probabil” Pfizer-BioNTech, a completat medicul militar, spunând că există și varianta Johnson&Johnson, însă acesta va fi rezervat pentru cabinetele medicilor de familie și pentru caravanele de vaccinare care se vor deplasa prin țară.

După maratonul din București, autoritățile iau în calcul organizarea unor evenimente similare și în alte orașe mari. Mai precis, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova vor găzdui și ele un weekend de vaccinare la liber, pentru toată lumea, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

El a spus că datele care se iau în calcul sunt weekendul 14-16 mai sau următorul, 21-23 mai, data finală urmând să fie anunțată după consultări cu universitățile din aceste orașe.

Citește și: VIDEO // Atât de beat încât nu vedea pietonii. Poliția a reținut un șofer buclucaș

loading...

Comments are closed.