Moldovenii vor sta blocați în țară până în ziua când vor înțelege că virusul există

Începând de azi dimineață, presa de la Chișinău scrie că România a hotărât să-i întoarcă de la frontieră pe toți moldovenii care intenționează să ajungă pe teritoriul UE în baza pașapoartelor biometrice, adică în calitate de ”turiști” care pleacă să muncească în spațiul european timp de 3 luni de zile sau chiar mai mult.

VIDEO // Moldovenii cu pașapoarte biometrice sunt întorși de la frontiera cu România. Care este motivul

O a doua știre este despre Italia. Autoritățile din peninsulă anunță că nu-i mai primesc pe ”turiștii moldoveni”, decât dacă prezintă și un pașaport european (român sau bulgar), însă numai dacă în ultimele 14 zile nu au fost în Moldova.

BREAKING NEWS // Moldovenii cu pașaport biometric nu sunt admiși în Italia

O decizie de interdicție a emis și Grecia. Elenii spun că nu-i primesc pe moldoveni până la mijlocul lunii august, iar interdicția ar putea fi prelungită.

Grecia prelungește interdicția de intrare a cetățenilor moldoveni pe teritoriul său. Până când este valabilă măsura

Peste Nistru și pe la Palanca, ucrainenii și-au confirmat disponibilitatea să-i primească pe moldoveni în baza testelor negative efectuate la Chișinău, dar s-au răzgândit peste câteva zile și nici nu mai anunțată condițiile de prezentare a acestora, ai noștri fiind întorși și de la hotarul cu statul vecin.

Moldovenii care vor la mare în Ucraina, dar să nu fie plasați în carantină, pot prezenta testul negativ la COVID-19 efectuat în Moldova

Între timp, moldovenii spun că virusul nu ”egzistă” și că la mijloc ar fi afacerea ”5Djă”. Mai mult, unii netoți mai spun că Dodon este vinovat pentru faptul că frontierele țărilor UE se închid una după alta, deși șeful statului nu influențează asupra deciziilor adoptate de către statele vecine sau vizitate de moldovenii noștri.

În tonul ”virusul nu egzistă” și ”nu vrem antene 5Djă”, moldovenii continuă să aglomereze spațiile publică, umblă prin magazine absolut neprotejați, merg la plaje, piscine și vor la Orheiland, se odihnesc prin baruri și discoteci, iar sâmbăta și duminica mai trag câte o beție colectivă în vreo pădure, fiind nepăsători la ce se întâmplă și fiindu-le în bască de toate măsurile de protecție și că din cauza acestui comportament avem câte 400 de cazuri pe zi de infectare cu noul coronavirus, iar aceste cifre în creștere ajungând cauza aplicării interdicțiilor de tot mai multe țări.

În context, menționez că moldovenii vor sta blocați în țară până în ziua când vor înțelege că acest virus există și că fiecare trebuie să se păzească de această infecție.

Fără supărare, dar unii moldoveni sunt prea mioritici și cu 5 clase!

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

Total
0
Shares
Total
0
Share