Social

Momente UNICE la Orhei! Culorile drapelului R. Moldova „pictate” pe bolta cerească în timpul unui impresionant show aviatic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Orheienii și vizitatorii municipiului au avut parte de momente deosebite în cadrul concertului organizat de primăria din localitate, în timpul unui impresionant show aviatic realizat de o echipă din România. Momentul culminant al primei reprize a showului a fost pictarea pe cerul de deasupra Orheiului a drapelului tricolor al Republicii Moldova – albastru, galben, roșu.

Show-ul a fost realizat de cunoscuta formație de piloți „Iacării acrobați” din România, la care au participat trei avioane de model Yak 52, considerate unele  din cele mai bune pentru antrenament și acrobație.

În aplauzele zecilor mii de spectatori, piloții au realizat acrobații aviatice de excepție precum loopingul cu răsucire, picaj în formație, ranversare în formație, care necesită o coordonare deosebită din partea piloților.

Momentul culminant prezentat de cele trei aparate de zbor a fost pictarea pe bolta cerească a drapelului național al Republicii Moldova.

Cele trei avioane au fost conduse de piloți experimentați, comandanți în companii aviatice internaționale – Ioan Postolache, Dan Ștefănescu și Dan Conderman.

Aceasta a fost doar prima repriză a show-ului aviatic pe care l-a pregătit administrația Orheiului, urmând un solo realizat cu un avion de tip Suhoi 27, apoi o nouă demonstrație în formație formată din trei aparate de zbor.

Cel mai mare centru cultural-familial din Republica Moldova, „OrheiLand” a devenit practic neîncăpător pentru zecile de mii de vizitatori din toate colțurile țării.

Cu ocazia Zilei Independenței, administrația municipiului Orhei, în frunte cu Ilan Șor organizează un amplu program de sărbătoare. Pe lângă show-ul aviatic, aici va avea loc și un show al parașutiștilor, iar un ansamblu de peste 250 de dansatori au prezentat o compoziție coregrafică de excepție.

Administrația Orhei, în frunte cu Ilan Șor au pregătit și „Masa mare”, gratuită pentru toți vizitatorii.

Renumiți artiști autohtoni printre care formația Brio Sonores, Aura, Costi Burlacu și Corina Țepeș, Pavel Stratan și fiica sa Cleopatra vor interpreta melodii îndrăgite de publicul din Republica Moldova. Va încheia concertul populara formație Zdob și Zdub, iar mega-sărbătoarea de la Orhei dedicată Zilei Independenței va culmina cu un impresionant show cu focuri de artificii.

De asemenea, vizitatorii parcului „OrheiLand” se pot bucura și de toate și facilitățile pe care le-a oferit pe parcursul întregii veri – minunatele distracții pe apă, cu tobogane pentru toate categoriile de vârstă, havuzul muzical și altele.

Tot astăzi la Orhei a avut loc și un amplu marș al patrioților Moldovei la care au participat peste 20 de mii de persoane. Acestea au votat în unanimitate o Rezoluție a Independenței în care își exprimă sprijinul pentru dezvoltarea și transformarea țării.

loading...

Comments are closed.