Politică

Monica Babuc cere audierea ministrului de Externe în Parlament, după ce Bătrâncea și Năstase au votat pentru revenirea Rusiei în APCE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepreședinta Parlamentului, Monica Babuc a cerut astăzi audierea ministrului de Externe Nicu Popescu în Parlament, după ce deputații moldoveni Andrei Năstase și Vlad Bătrincea au votat PENTRU revenirea Federației Ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Însă propunerea doamnei Babuc a fost respinsă de președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Greceanîi a spus că dimpotrivă voturile date de Andrei Năstase (Platforma DA) și Vlad Bătrâncea (PSRM) la Strasbourg merită să fie salutate. În acest context, audierea ministrului de Externe în Parlament nu va mai avea loc.

Amintim că anterior reprezentații Moscovei au fost excluși din APCE pe motivul implicării Rusiei în confruntările militare din Estul Ucrainei și anexarea Crimeei. La rândul său, președintele de la Kiev, Volodimir Zelenski, a venit și el cu un mesaj critic referiror la revenirea deputaților ruși în acest înalt for european.
vlad batrincea , andrei nastase, apce

loading...

Comments are closed.