Alte știri

Moscova intră în carantină totală din 30 martie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din Moscova, începând cu 30 martie, au introdus regimul de autoizolare pentru toți locuitorii orașului. Potrivit dispozițiilor, oamenii nu vot putea ieși din casă fără un motiv întemeiat.

Săptămâna aceasta, care este declarată nelucrătoare, toată lumea ar trebui să stea acasă.

Rușii pot părăsi apartamentul numai în cazul în care solicită asistență de urgență, pentru călătorii la serviciu, dacă cetățeanul trebuie să fie la serviciu, să meargă la magazinul sau farmacia de lângă casă, să se plimbe cu animalele de companie la cel mult 100 de metri de casă și să scoată gunoiul.

Autoritățile nu exclud timpul apropiat vor introduce permise speciale de deplasare.

Conform noii rezoluții, toți cetățenii diagnosticați cu COVID-19 și au o evoluție ușoară a bolii trebuie să urmeze tratament la domiciliu. În plus, medicamentele antivirale vor fi eliberate gratuit celor infectați și celor care îi ajută.

Cei care vor încălca regimul de autoizolare riscă amenzi usturătoare.
Persoanele fizice – la prima încălcare vor primie amenzi între 15 mii 40 mii de ruble, la o a doua încălcare – de la 150 mii până la 300 mii de ruble

Funcționarii și persoanele juridice, la prima încălcare vor primi amenzi de la 50 până la 150 de mii de ruble, iar la a doua încălcare – de până la 500 de mii de ruble

Dacă o încălcare a carantinei a dus la infecția altor persoane, atunci dimensiunea pedepsei va fi de până la 300 de mii de ruble pentru cetățeni, până la 500 de mii de ruble pentru funcționari și până la 1 milion de ruble pentru persoane juridice.

Conform rezultatelor de ieri, în Rusia au fost înregistrate 1534 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care 1014 au fost depistate la Moscova. Nouă persoane au murit în urma virusului, relatează MIR 24.

Duminică, în capitala rusă au fost înregistrate 270 de cazuri noi de boală, dintre care 13 la copii.

Autoritățile ruse raportează că infecția pătrunde în noi regiuni ale Rusiei, acum fiind 66 de regiuni unde au fost confirmate cazuri de COVID-19.

Citește și: Albania a trimis 30 de medici și infirmiere în ajutor Italiei

loading...

Comments are closed.