Alte știri

Motivul pentru care PSRM vrea retragerea SIS din subordinea președintelui ales – Maia Sandu a jurat credință ALTUI stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Socialiștii vor să schimbe Serviciul se Informații și Securitate (SIS) din subordinea președintelui în cea a Parlamentului, pentru că șeful statului ales, Maia Sandu, deține și cetățenia României, spune deputatul PSRM, Vasile Bolea, transmite Telegraph.md

Socialistul este de părere că Maia Sandu în calitatea sa de președinte al R. Moldova și comandat suprem al forțelor armate, ar putea utiliza instrumentele și instituțiile pe care le are în subordonare pentru „a aduce destabilizarea în regiune”, astfel PSRM vrea să scoată din subordinea președintelui SIS-ul.

upă părerea colegilor, acesta ar fi o chestiune care -ar permite într-o oarecare circumstanță să folosească SIS în detrimentul securității naționale. Dacă nu greșesc, președintele nou ales atunci când a obținut a doua cetățenie, a depus jurământul de credință inclusiv altui stat”, a declarat Vasile Bolea în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Întrebat dacă deține probe în raport cu cele declarate, deputatul socialist face trimitere la declarațiile și „comportamentul” Maiei Sandu din ultimele zile cu privire la problema transnistreană.

De partea cealaltă, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco afirmă că deținerea unei alte cetățenii nu reprezintă un impediment în activitatea de președinte.

Deputații socialiști au înregistrat miercuri un proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din subordinea președintelui R. Moldova. Comisia juridică numiri și imunități a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi în acest sens.

Autorii proiectului de lege, sunt aceeași care în iunie 2019 au elaborat proiectul de modificare a Legii SIS, prin care activitatea Serviciului a trecut în coordonarea șefului statului. Este vorba despre deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac.

Îndemnul premierului Chicu pentru cetățeni: „Luați măști, oameni buni. Și deschideți tare ochii”

loading...

Comments are closed.