Alte știri

Municipalitatea va procura teste COVID-19 pentru a asigura testarea gratuită a cadrelor didactice

Pinterest LinkedIn Tumblr
În baza deciziei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău, municipalitatea va procura teste la necesitate pentru testarea gratuită a profesorilor şi a personalului auxiliar din școli. Anun’ul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban.
„Nu putem pune povara financiară pentru testare pe seama profesorilor pentru că riscăm să compromitem sistemul educaţional şi să rămânem fără profesori, bucătari, lăcătuși, măturători în şcoli şi grădiniţe.”, a declarat primarul.
Potrivit lui Ceban, în Chişinău au fost depuse eforturi foarte mari pentru a vaccina cadrele didactice și personalul auxiliar, astfel că peste  80% din învăţătorii din capitală sunt vaccinaţi.
„Totodată, depunem efort şi vom insista în continuare pentru vaccinarea profesorilor, dar şi a tuturor locuitorilor capitalei: nu prin impunere şi mesaje ultimative – dar prin informare despre beneficiile vaccinării, prin comunicare şi convingere. Nu vom merge pe varianta de a sancționa și concedia oamenii din sistemul educaţional care nu s-au vaccinat sau nu au test. Asta nu ne permite nici codul muncii, nici moral nu o putem face.”, a mai adăugat primarul.
loading...

Comments are closed.