Alte știri

Navalinîi: „Mi-am telefonat asasinul. El și-a recunoscut vina”. Un video cutremurător despre FSB și operațiunea de otrăvire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un video cutremurător a apărut pe canalul de YouTube al opozantului rus Alexei Navalinîi. În urma investigației video despre otrăvirea sa, acesta și-a telefonat potențialii asasini – ofițeri FSB – prin intermediul unui truc cu telefonul. Unul dintre ei nu și-a dat seama că vorbește însuși cu Alexei Navalinîi și a recunoscut care a fost rolul său în așa-zisa operațiune. „Poate dacă era să zboare mai mult timp, era să fie altfel…”, a spus acesta la un moment dat!, transmite Telegraph.md, cu referire la Realitatea.md

„Lunea trecută, ne pregăteam să scoatem secvența video la ora 15:00, ora Moscovei – noi, Belingcat, The Insider, CNN, El Pais și Der Spiegel. Era clar că cei opt ofițeri FSB care au răsturnat operațiunea se vor ascunde sau vor fi ascunși, după care uciși. Așa că la ora 06:00 echipa s-a adunat, astfel încât de la 07:00 să-i prindem pe ofițerii FSB. La această oră, Liubovi Soboli a bătut la ușa unuia dintre „killeri”. În același timp, jurnalistul Dmitri Nizovțev era la ușa altui apartament în care trăia un alt ofițer FSB. Peste 20 de minute, el a fost reținut de către poliția la sunetul ofițerului FSB. Corespondenta CNN Clarissa Ward a fost la Oleg Taiakin”, a povestit Alexei Navalinîi în video de mai jos.

„Eu tot la ora 07:00 am început să-mi telefonez potențialii asasini. Bellingcat avea nr. de telefoane. Printr-un truc a fost posibil să-i sunăm. Unii au închis deodată, însă Konstantin Kudreavțev, chimist militar, a vorbit cu mine 45 de minute, crezând că sunt angajat în cadrul Secretariatului Departamentului de Securitate din cadrul FSB”, a continuat acesta.

Navalinîi l-a ademenit, spunând că trebuie să facă un raport scurt și de urgență pentru „știți singur cine”, avându-l în vedere pe președintele rus, Vladimir Putin.

Konstantin Kudreavțev ar fi fost persoana care a strâns urmele. Cel puțin asta reiese din discuția pe care au avut-o și tot asta explică de ce au dispărut hainele lui Alexei Navalinîi.

În timpul convorbirii telefonice, sunt pronunțate replici cutremurătoare, cum ar fi: „Poate dacă era să

Amintim că, nici până azi, autoritățile ruse nu au inițiat o cauză penală pe tentativa de asasinat al lui Alexei Navalinîi. Cel din urma a fost otrăvit cu o substanță chimică – Novichiok, însă a reușit să se recupereze datorită medicilor din Germania.

VIDEO // O asistentă medicală a leşinat după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Care a fost cauza

 

loading...

Comments are closed.