Politic

Negocierile dintre PD și PSRM sunt încă în prima fază

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși au început promițător, negocierile dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat în vederea formării unei noi majorități parlamentare au rămas la prima fază.

Cel puțin asta a declarat astăzi deputatul socialist, Vlad Batrâncea, potrivit căruia cele două tabere nu s-au mai întâlnit „oficial” de la ultima lor discuție, purtată vinerea trecută, negând, totodată, că negocierile ar avea loc prin localuri sau cafenele.

Totodată, Batrâncea a spus că crede că între PSRM și PD vor avea loc mai multe runde negocieri. Or, cei implicați în acest proces își doresc o majoritate funcțională, respectiv nu se merită ca lucrurile să fie făcute în grabă.

Amintim că, pe 6 martie, la finalul primei întrevederi între cele două partide, Dumitru Diacov spunea că PD-ul dorește să rămână garantul parcursului european al Moldovei.

„Partidul Democrat, în cazul în care va accepta să semneze acest Acord, să fie garantul pentru Republica Moldova că nu vom devia de pe cursul pornit acum zece ani în urmă. Ca să fiu sincer, noi am ridicat Acordul semnat de PSRM și Blocul ACUM și câteva aspecte care au fost stipulate acolo, în special cele legate de politica externă, noi cred că le vom prelua.”

Iar Vlad Batrîncea menționat că PSRM nu vede nicio problemă în condițiile impuse de PD.

„Am propus colegilor din PD un model de politică echilibrată, adică Moldova să-și respecte angajamentele cu toți partenerii cu care a semnat careva acorduri. Să lucram și cu Uniunea Europeană, pentru că avem Acord de asociere cu aceasta, și cu spațiul CSI, cu care avem, la fel, Acord. Am discutat că trebuie să avem relații bune cu România și Ucraina. Republica Moldova trebuie să aibă o politică înțeleaptă în acest sens.”

Tot atunci, ambele tabere au dat de înțeles că în cazul unei eventuale majorități parlamentare între PSRM și PD, cea din urmă formațiune ar urma să se aleagă cu câteva Direcții în cadrul Guvernului, printre care cea a economiei și politicii externe.

Citește și: Corneliu Furculiță: „Opoziția iresponsabilă a trecut la acțiuni concrete de răspândire a COVID-19 în Moldova”

loading...

Comments are closed.