Alte știri

Nepotul candidatului PAS care a prejudiciat statul cu 5 000 000 lei a fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor cu deosebită cruzime

Pinterest LinkedIn Tumblr

Canalul Lustrația scrie că în Penitenciarul nr.17 din Rezina își ispășește pedeapsa de închisoare pe viață, cetățeanul Gheorghe Puțuntică, care ar fi nepotul candidatului Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Puțuntică, care, la rândul lui, ar fi prejudiciat statul cu 5 000 000 lei, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Puțuntică nepotul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor cu deosebită cruzime, săvârșit în anul 2013.

Astfel, pentru a pronunța sentinţa instanţa de fond a constatat, de fapt, că Puţuntică Gh. şi Dragan R. la 16 august 2013, aproximativ la orele 17.00-18.00, avînd o înţelegere prealabilă şi împărţind între ei rolurile, după un plan pregătit din timp, aflîndu-se în mun. Chişinău, Puţuntică Gh. a fixat o întâlnire cu Bulancea A. la intersecţia str. Mircea cel Bătrân şi Igor Vieru, unde sub pretextul deplasării în regiunea or. Călăraşi pentru a efectua o eventuală afacere profitabilă, 1-au convins pe Bulancea A. să meargă la volanul automobilului său de model „Fiat Stil”, cu numerele de înmatriculare UN BD 181.

Ajungînd la destinaţie, în pădurea situată în adiacentul traseului Călăraşi-Ungheni, unde aflîndu-se în automobilul victimei, aproximativ la orele 19.00-20.00, în continuarea acţiunilor lor criminale, urmărind scopul săvîrşirii sustragerii de bunuri ale altei persoane, 1-au atacat pe Bulancea A.

După care, Puţuntică Gh., folosind un cuţit de bucătărie, iar Dragan R. cu o funie i-a legat mîinele victimei, 1-au imobilizat şi i-au cerut să le fie transmişi banii, deposedîndu-1 de 3000 de lei şi 10 Euro, care conform cursului oficial a BNM la data comiterii infracţiunii constituiau 16,8 lei. Prin aceasta i-au cauzat lui Bulancea A. un prejudiciu material în sumă totală de 3 168 lei.

Ulterior, Puţuntică Gh. a cerut de la victimă, să-i predea o sumă mai mare de bani şi din motiv că Bulancea A. a opus rezistență şi a refuzat să-i transmită banii, Puţuntică Gh. împreună cu Dragan R. l- au scos din automobil, l-au imobilizat, l-au plasat lângă un copac, legîndu-l de acesta cu ajutorul unei funii, după care l-au impus prin schingiuire şi tortură, aplicându-i multiple lovituri peste diferite regiuni ale corpului, să scrie şi să elibereze o recipisă, prin care să confirme rambursarea datoriei în sumă de 25 000 lei, pe care Puţuntică Gh. o avea ca împrumut, potrivit contractului autentificat notarial cu nr. 4190 din 10 iulie 2013, cu termenul de scadenţă la 10 august 2013.

În continuare, Puţuntică Gh. în scopul realizării în volum deplin a intenţiilor sale criminale, acţionând cu deosebită cruzime, supunând victima unor suferinţe deosebite, a luat un ciocan, pe care l-a pregătit din timp şi i-a aplicat victimei cu muchia acestuia mai multe lovituri în regiunea craniului în urma cărora Bulancea A. a decedat.

După care, convingîndu-se că victima este decedată Puţuntică Gh. a mers la cumătrul său Rotari Al., care locuieşte în or. Călăraşi şi a luat un hârleț, iar Dragan R. a rămas lângă cadavru, apoi împreună au săpat o groapă în care au îngropat cadavrul lui Bulancea A. şi, cu automobilul acestuia, au părăsit locul săvârşirii infracțiunii.

Amintim că, pe numele candidatului PAS, Petru Puțuntică a fost pornit un dosar penal în anul 2018 un dosar penal în temeiul art.244 alin.2 Cod penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale în sumă de 5 000 000 lei

Citește și: INVESTIGAȚIE // Un candidat PAS cu antecedente penale ar fi prejudiciat statul cu 5 000 000 lei

loading...

Comments are closed.