Politic

New York – Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului de afaceri pentru înţelegere internaţională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oportunitățile investiționale din Republica Moldova au fost discutate astăzi la New York, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu reprezentanţii Consiliului de afaceri pentru înţelegere internaţională.

Premierul a menționat că în ultimii doi ani și jumătate sau înregistrat progrese semnificative: s-a asigurat constant o creștere economică, care în trimestrul II al anului curent a constituit 5,2%, sa reușit stabilizarea sectorului financiarbancar și au fost întreprinse o serie de acțiuni pentru îmbunătățirea climatului de afaceri și reducerea birocrației.

Pavel Filip a spus că țara noastră are șanse reale să se alinieze statelor europene la capitolul competitivitate și investiții. „Republica Moldova este deschisă pentru investiţii directe, iar legislația permite efectuarea investițiilor în orice domeniu de activitate. Avem o creștere economică robustă și sustenabilă, care deja produce efecte în viața de zi cu zi a cetățenilor. Ne dorim însă mai mult și avem argumente pentru ca investitorii să se uite cu atenție la Republica Moldova”, a menționat premierul.

Pavel Filip s-a referit la facilitățile oferite în parcurile industriale, parcurile IT, dar și în zonele economice libere. În prezent, în Republica Moldova activează 7 zone economice libere, unde pe parcursul anului trecut au fost atrase investiții de circa 115  milioane de dolari.

Reprezentanții Consiliului de afaceri pentru înţelegere internaţională au apreciat acţiunile Guvernului de susținere a mediului de afaceri şi și-au exprimat interesul de a investi în agricultură, în IT și energie regenerabilă.

Consiliului de afaceri pentru înțelegere internațională a fost înființat ca o inițiativă a Casei Albe de către președintele Dwight D. Eisenhower. Organizația facilitează dialogul și inițiativele care extind comerțul internațional și încurajează dezvoltarea economică la nivel mondial.

loading...

Comments are closed.