Politică

NEWS ALERT // Curtea Constituțională a VALIDAT alegerile prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu este noul președinte al Republicii Moldova. Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Decizia în acest sens a fost luată în ședința din 10 decembrie, transmite Telegraph.md

Pe 15 noiembrie în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului liderul PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.

Precizăm că CEC a recunoscut în ședința din 20 noiembrie, alegerea Maiei Sandu pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea CEC va fi remisă Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova.

Rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova este validat de Curtea Constituțională (CC), iar candidatul a cărui alegere a fost validată depune în fața Parlamentului și a Curții Constituționale (CC), cel târziu la 45 de zile după alegeri, jurământul.

Lupta dintre liderii democrați: Pavel Filip se plânge că este atacat de Vlad Plahotniuc

loading...

Comments are closed.