Politică

NEWS ALERT // DOC: PAS a atacat la Curtea Constituțională două decizii din Parlament – numirea unui judecător la CC și retragerea susținerii pentru Domnica Manole

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a atacat la Curtea Constituțională două decizii de astăzi din Parlament. Este vorba de hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea Domnicăi Manole la Curtea Constituțională și numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la Înalta Curte, informează TV8.md

Am contestat la Curtea Constituțională cele două hotărâri ale Parlamentului adoptate azi. Am solicitat și suspendarea acțiunii lor. Pentru ca sunt vădit neconstituționale și nu sunt altceva decât o tentativa de lovitura de stat. Este o lovitură de stat din partea Dodon și Șor. Aceste acte urmează să fie anulate”, a menționat Sergiu Litvinenco.

Prin Hotărâre, se anulează prin retragere în parte cu efect pentru viitor actul administrativ individual ilegal favorabil și anume Hotărârea Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea doamnei Domnica MANOLE în funcția de judecător al Curții Constituționale”, se arată în prima decizia a Legislativului de astăzi.

După ce a fost votată această hotărâre, cei de la PSRM și Partidul Șor au votat și numirea lui Boris Lupașcu se numește în funcția de judecător al Curții Constituționale pentru un mandat de șase ani.

Fiind nemulțumiți de votul comun al parlamentarilor, mai mulți oameni au ieșit la un protest în fața Curții Constituționale. La protest sunt prezenți și mai mulți deputați din opoziție.

Ulterior, șefa statului, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate privind „subiectul riscului de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova”.

Citește și: NEWS ALERT // Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

loading...

Comments are closed.