Alte știri

NEWS ALERT // Fostul administrator special al Unibank a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat în dosarul „fraudei bancare”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus plasarea în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile a fostului administrator special al Unibank, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Demersul procurorilor admis de către judecători face parte din dosarul denumit generic „frauda bancară”, pe segmentul eliberării a peste 5 milioane de euro din contul garanțiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a Unibank.

Persoana a fost reținută urmare a perchezițiilor la domiciliul și în biroul de serviciu al acesteia din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. Telefoanele, calculatoarele și alți purtători de informații electronice, ridicate în cadrul perchezițiilor, urmează a fi supuse expertizării.

Potrivit legii, infracțiunea de care persoana este învinuită se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani și 15 ani.

Citește și: Zinaida Greceanîi a transmis mesaje de felicitare Președinților Consiliului Național și al Adunării Naționale ale Republicii Slovenia

loading...

Comments are closed.