Alte știri

News Alert // Lovitură de teatru în cazul Caracal: Dincă a avut un complice. Cine este bărbatul reținut azi de DIICOT

Pinterest LinkedIn Tumblr
DIICOT a anunțat marți că a reținut un complice al presupusului criminal Gheorghe Dincă. Bărbatul este acuzat că împreună cu Dincă a violat-o pe Luiza Melencu, relatează Digi24.ro

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunțat, miercuri, că a fost reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reținut, cât și Dincă, au violat-o pe tânără.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Inculpatul a intrat în atenția DIICOT de la preluarea cauzei de structura centrală. În aceset moment este confirmat că au fost administrate probe suficiente pentru a formula acuzații oficiale față de acesta. La 14 apr 2019, în jurul orelor 12:00 după ce Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu ce aștepta la ocazie în orașul Caracal, a transporat-o la domiciliu în scopul explatării sexuale. Dincă a fost surprins atunci de bărbatul reținut astăzi.

Complicele ajuns și a văzut victima. Inculpatul făcea parte din anturajul lui Dinca – folosit la diferite munci. La explicațiile lui Dinca, care i-a povestit că a adus-o pentru relații sexuale, inculpatul i-a solicitat să îi permita și lui întreținerea de relații sexuale cu Luiza. Pentru a-și ascunde fapteșle în continuare, Dincă a fost de acord.

Bărbatul reținut azi pentru viol este o persoană fără ocupație, fără pregătire, fără venituri, fără domiciliu stabil. Este necăsătorit, cunoscut consumator de băuturi alcoolice.

Acest inculpat reținut miercuri nu e cunoscut cu antecedente penale, nu există conexiune între el și grupul investigat. În acest moment nu e niciun indiciu din care să rezulte că a avut vreo formă de participare la infracțiunile lui Dincă. Inculpatul nu e complice, nu e instigator la săvârșirea celorlalte infracțiuni cercetate.

Inculpatul va fi prezentat instanței, procurorii solicitând arestarea preventivă. Potrivit purtătoarei de cuvânt a DIICOT, anchtatorii nu au ignorat nicio ipoteză de anchetă, au verificat toate variantele.

Dosarul Caracal va fi încheiat până la finalul anului

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunțat, miercuri, că până la finalul acestui an, dosarul Carcacal va fi finalizat, după ce procurorii de caz au verificat toate variantele de lucru.

„Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, a declarat Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Gheorghe Dincă a fost identificat abia în 26 iulie, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea, însă acțiunile de salvare au fost eșuate.

Duminică, în 28 iulie, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, declara, pentru MEDIAFAX, că bărbatul din Caracal a recunoscut cele două crime. De sâmbătă, 27 iulie, Gheorghe Dincă s-a aflat în stare de arest preventiv.

În cursul zilei de miercuri, procurorii au reținut un bărbat pentru că a violat-o pe Luiza Melencu, atunci când fata era în casa lui Dincă.

Vă prezentăm integral declarația DIICOT:

Bună ziua!
V-am invitat astăzi aici pentru o declarație de presă în legătură cu dosarul Caracal.

Cu puțin timp în urmă, procurorii DIICOT – Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.
În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.
Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului DINCĂ GHEORGHE şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.
La explicațiile oferite de către inculpatul DINCĂ GHEORGHE în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu MELENCU MIHAELA LUIZA.
În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord.
Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul DINCĂ GHEORGHE, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate.
Doresc să precizez faptul că, bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil.
Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.
Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.
De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului DINCĂ GHEORGHE.
Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de GHEORGHE DINCĂ.
Inculpatul va fi prezentat instanței de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.
Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință, finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an.
Prezenta declarație de presă o puteți regăsi şi pe site-ul instituției.
Vă mulţumesc.

loading...

Comments are closed.