Actualitate

NEWS ALERT // VIDEO: Noile decizii ale CSE: Se redeschid teatrele, bisericile și se abrogă ora marțială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 22 aprilie 2021 a avut loc o nouă șediță a Comsiei Situației Excepționale, în cadrul căruia s-au luat mai multe decizii de relaxare a restricțiilor legate de pandemia COVID-19, transmite Telegraph.md

Astfel, începând cu data de 26 aprilie 2021, în Republica Moldova se abrohă ora marțială, ceea ce înseamnă că cetățenii vor avea dreptul să se deplaseze pe timp de noapte, ceea ce a fost interzis până acum,din data de 1 aprilie 2021.

Totodată, din 26 aprilie 2021 se va relua procesul educațional în învățământul profesional tehnic și superior pentru realizarea stagiilor de practică, care nu pot fi făcute la distanță.

La fel, din 2 mai 2021, s-a decis reluarea activității teatral-concertistice cu capacitatea maximă de 30% din numărul de locuri pentru spectatori.

În funcție de evoluția situației epidemiologice în Republica Moldova vom vedea dacă com reveni la această decizie în sens negativ sau dacă totul va decurge bine și dinamica se va menține un pozitivă s-ar putea să revenim în sens pozitiv la acestă decizie pentru majorarea proporției de spectatori.” a declarat Aureliu Ciocoi, în cadrul briefingului de presă.

Altă de decizie adiptată spune că din data de 2 mai vor fi permise acțiunile culturale în aer liber de către teatre și cinema, cu respectarea măsurilor antiepidemiologice.

De asemenea, începând cu 25 aprilie până pe 11 mai anul curent, vor fi reluaate activitatea cultelor religioase și oficierea slujbelor în afara bisericilor cu respectarea distanței sociale de 1,5 m și restul măsurilor antiepidemiologice.

Citește și: Prima reacție a Adrianei Bețișor, după ce Procuratura a anunțat că este bănuită oficial de corupere pasivă

loading...

Comments are closed.