Nicu Popescu întreprinde două vizite externe: ”Voi avea o întâlnire specială cu diaspora noastă din Italia”

Ministrul Afacerilor Externe si Integrării Europene, Nicu Popescu

În perioada 11 – 15 septembrie, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe, întreprinde două vizite de lucru la Lisabona, Portugalia și Roma, Italia, pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. La finalul vizitei, pe data de 14 septembrie, va avea o întâlnire specială cu diaspora noastă din Italia.

”La Lisabona, voi avea întrevederi cu omologul meu portughez João Gomes Cravinho, dar și cu alți oficiali de rang înalt. La fel, va fi semnat Memorandumul de cooperare dintre Institutul Diplomatic al MAEIE și cel al Republicii Portugheze.

La Roma, mă voi întâlni cu ministrul de externe al Italiei, domnul Antonio Tajani, și voi participa la audieri în cadrul ședinței comune a Comisiilor pentru afaceri externe ale Senatului și Camerei Deputaților.

La finalul vizitei, pe data de 14 septembrie, voi avea o întâlnire specială cu diaspora noastă din Italia, care va avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova din Roma, începând cu ora 18:00. Aștept cu nerăbdare această ocazie de a ne întâlni și de a discuta cu voi”, a declarat Popescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share