Nicu Popescu nu vede nicio diferență între guvernul Maia Sandu şi noul cabinet condus de Ion Chicu: Rusia i-a tratat la fel

Ion Chicu, Dmitri Medvedev, Vizita la Moscova

Fostul ministru de externe Nicu Popescu nu vede nicio diferență între modul cum Rusia a tratat guvernul său și pe premierul Maia Sandu și noul guvern condus de Ion Chicu, relatează EuropaLiberă.org

Rusia a tratat cu aceeași reticență și nedorință de a reveni la zona de liber schimb. Rusia nu-și revizuiește fundamental poziția față de noul guvern de la Chișinău”, a declarat Popescu, într-un interviu cu Europa Liberă în care comentează vizita de miercuri a noului premier la Moscova și promisiunile cu care s-a întors.

Popescu arătă că un credit rusesc de 500 de milioane de dolari, care trebuie rambursat, nu este mai bun decât un sprijin financiar nerambursabil din partea României de 100 de milioane de euro, condiționat însă de aplicarea reformelor.

Cât privește extinderea listei cu produse și firmele moldovenești care pot exporta pe piața rusească, fostul ministru de externe reamintește că teoretic Rusia și R. Moldova au un acord de liber schimb, deci aceste cote nu-și au justificarea.

Total
0
Shares
Total
0
Share