Economic

Noi piețe de desfacere: Agricultorii moldoveni ar putea exporta mere în Egipt şi India

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noi pieţe de desfacere pentru produsele moldoveneşti. Agricultorii ar putea exporta mere în Egipt, dar şi în India, care este a doua cea mai mare ţară din lume după numărul populaţiei. Autorităţile poartă negocieri în acest sens, după ce Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe a anunţat că în acest an vom avea cea mai bogată recoltă de mere din ultimul deceniu, scrie prime.md.

Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe susţin că ţările în care Moldova exporta cele mai multe fructe au avut parte de o recoltă bogată de mere în acest an. Astfel, cererea pentru produsele noastre a scăzut. Ministrul Agriculturii a dat asigurări că vor fi găsite noi pieţe de desfacere.
 
„Sunt unele probleme cu exporturile, dar noi le vom rezolva. Chiar acum ambasada se ocupă, ca noi să putem exporta în India. Pentru că până acum noi nici ambasadă nu am avut acolo. Sper că în câteva luni să rezolvăm această problemă, dar noi putem exporta acum şi la vest şi la est”, a spus ministrul Agriculturii, Liviu Volconovici.
 
Grigorii Eremenco din satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, are o livadă care se întinde pe o suprafață de 45 de hectare. El spune că în acest an va strânge aproximativ 30 de tone de mere la hectar, cu mai 20 la sută mai mult decât în anul precedent. „Anul ăsta avem roadă bună. Noi culegem undeva 50-52 de tone de mere. Pe zi, da culegem bine, culegem și depozităm la frigidere, aici sub Bălți depozităm, avem acolo de depozitat vreo 400 de tone„, a afirmat agricultorul Grigorii Eremenco.
 
Agricultorii au temeri legate de desfacerea produselor, mai ales că au investit foarte mulţi bani în livezi. Prognozele arată că agricultorii moldoveni vor culege în acest sezon peste 505 mii de tone de mere. Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Moldova spune că aceasta va fi cea mai bogată recoltă din ultimii zece ani.
loading...

Comments are closed.