Externe

Noi sancţiuni ale Washingtonului după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite au anunţat joi impunerea de noi sancţiuni asupra unor entităţi ruse şi nord-coreene după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală în zona maritimă economică exclusivă a Japoniei, informează vineri France Presse, citat de Agerpres.ro

Ţintele acestor ultime sancţiuni sunt acuzate că „transferă materiale sensibile către programul de rachete al Coreii de Nord”, a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Aceste măsuri fac parte din eforturile noastre continue de a stopa capacitatea RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) de a-şi avansa programul de rachete şi pentru a sublinia rolul nefast jucat de Rusia pe scena mondială” printr-o astfel de asistenţă, adaugă comunicatul.

Referindu-se la noile sancţiuni, ambasadorul Rusiei la Washington Anatoli Antonov a declarat că „sancţiunile în serie nu îşi vor atinge obiectivele”.

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) în zona maritimă economică exclusivă a Japoniei. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a confirmat ulterior că proiectilul lansat de Phenian spre Marea Japoniei a fost într-adevăr o ICBM.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un respecta de la sfârşitul anului 2017 şi până în prezent un moratoriu asupra acestui tip de lansare de rachete.

Sancţiunile anunţate joi privesc două entităţi ruse numite Ardis Group şi PFK Profpodşipnik, precum şi un bărbat, Igor Aleksandrovici Miciurin.

În Coreea de Nord, sunt vizaţi un cetăţean, Ri Sung Chol, precum şi o entitate, Biroul de Afaceri Externe al celei de-a doua Academii de Ştiinţe Naturale.

Departamentul de Stat nu precizează presupusele legături dintre aceste entităţi şi programul nord-coreean.

loading...

Comments are closed.