Social

Noua piramidă alimentară plasează apa și produsele vegetariene în top

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile belgiene au reinventat recent tradiționala piramidă a alimentelor, îndemnând cetățenii să consume mai multe alimente sănătoase. Noua piramidă alimentară este de fapt cea veche inversată, unde baza și cel mai mare categorie nutrițională este dedicată legumelor, fructelor, cerealelor și produselor din soia, dar mai presus de toate este – apa.

Produsele vegetale sunt urmate de o categorie de produse de origine animală cu efect pentru sănătate favorabil sau neutru – peștele, derivatele din lapte și ouăle. Consumatorii sunt îndemnați să consume aceste alimente în cantități mici și unde este posibilă varianta neprocesată.

Untul și carnea  apar în partea de jos a piramidei, în timp ce salamul, slănina și alte alimente prelucrate sunt retrogradate într-un cerc în afara piramidei cu un mesaj ce descurajează consumul.

Cei de la The Flemish Institute for Healthy Living vin cu un mesaj ce motivează noile modificări: „Vrem să oferim reguli de orientare în alimentație valabile pentru fiecare pe termen lung. Și care să ne asigure că există suficientă hrană sănătoasă pentru copiii și nepoții noștri.” Mai mult, ei îndeamnă populația să mănânce proporțional mai multe vegetale decât produse carne și să prevină risipa de alimente moderând consumul.

 

loading...

Comments are closed.