Politică

Noul ministru al Justiției și-a prezentat echipa ministerială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Sergiu Litvinenco și-a prezentat echipei Ministerului Justiției noul secretar de stat și membrii cabinetului ministrului, alături de care va lucra pentru realizarea obiectivelor asumate în domeniul justiției.

“Veronica Mihailov-Moraru, noul secretar de stat al Ministerului Justiției este de profesie avocat, magistru în drept, formator și consultant în mai multe proiecte ce țin de justiție și drepturile omului. De asemenea, a deținut funcția de președinte a organizației nonguvernamentale Amnesty International Moldova, membru și președinte a Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților, dar și de secretar de stat al Ministerului Justiției în anul 2019.

Ana Calinici este șefa de cabinet. Aceasta este magistru în drept și a activat în cadrul Judecătoriei Chișinău, ulterior a fost expert în Parlamentul României și consilieră în cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Marcel Moraru este consilier în cabinetul ministrului. Este avocat, magistru în drept, a fost expert legal în cadrul mai multor proiecte ce ține de justiție și drepturile omului. De asemenea, a fost funcționar în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, responsabil de mecanismul național de prevenire a torturii.

Cristina Ursachi va fi comunicatorul Ministerului Justiției. Ea este jurnalistă și a fost reporter și prezentator știri în domeniul justiției la postul de televiziune Jurnal TV, iar ulterior a activat în calitate de producător la organizația nonguvernamentală WatchDog.MD”, a declarat noul ministru al Justiției.

loading...

Comments are closed.