Externe

Numărul de cazuri de ciumă din Madagascar aproape s-a dublat într-o săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bilanțul victimelor unui focar de ciumă din Madagascar aproape s-a dublat într-o săptămână pe această insulă-stat din sudul Africii, a informat marți Agenția de monitorizare a dezastrelor din această țară, citată de DPA.

Peste 74 de persoane au murit de ciumă de la declanșarea focarului la începutul lunii septembrie, potrivit agenției citate.

Mai mult de 800 de persoane au fost infectate, dintre care circa 600 suferă de forma pneumonică — extrem de periculoasă și ușor de transmis — a bolii, a completat aceasta.

În urmă cu o săptămână, autoritățile sanitare raportaseră 42 de decese și 343 de persoane infectate.

Focarul s-a răspândit și în arhipelagul vecin Seychelles, unde zeci de oameni au fost plasați de medici sub observație după ce un rezident de 33 de ani a fost diagnosticat cu ciumă la scurt timp după întoarcerea dintr-o vacanță în Madagascar.

Deși este cunoscută multora ca o boală din Evul Mediu care a devastat Europa, ciuma — în forma sa bubonică — este în continuare endemică în unele țări, printre care Madagascar.

Aproximativ 400 de cazuri de ciumă sunt raportate anual în Madagascar, cele mai multe de ciumă bubonică, transmisă de purici.

Forma pneumonică, mult mai rară, a bolii — răspândită de la persoană la persoană — este fatală dacă nu este tratată în 24 de ore.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis 1,5 milioane de doze de antibiotice în Madagascar pentru tratament și profilaxie.

 

loading...

Comments are closed.