Alte știri

Numărul de turiști interni în Republica Moldova a crescut cu peste 76%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul moldovenilor care călătoresc prin țară a crescut în comparație cu anul trecut, arată datele Biroului Național de Statistică. Astfel, în primele trei luni ale anului, 13,8 mii de oameni au călătorit prin țară prin intermediul agențiilor de turism, fiind vorba despre o creștere de 76,9%, informează Agora.md

Deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism din municipiul Chișinău (60,0%), regiunile de dezvoltare Centru (34,0%) și Sud (6,0%).

Pe de altă parte, s-a redus numărul de turiști care vin în Republica Moldova (-68,4%), precum și a moldovenilor care călătoresc în străinătate (-20,4%).

Astfel, prin intermediul agenţiilor de turism, în primele trei luni ale anului au plecat peste hotare 14,9 mii de moldoveni. Aceștia au preferat să călătorească, în principal, în Egipt (72,3% din total plecați în străinătate), Ucraina (11,9%) Turcia (4,0%), Insulele Maldive (3,2%), Emiratele Arabe Unite (2,4%) și România (1,7%).

Încasările agențiilor de turism și a operatorilor de turism, în primele trei luni ale anului, au fost de 184,4 milioane de lei, înregistrând o creștere de 12,2% față de aceeași perioadă a anului 2020.

Citește și: FOTO // Cozi kilometrice la centrul de vaccinare de la Mălina Mică. Oamenii, în rând cu umbrele și chipiuri, după vaccin

loading...

Comments are closed.