FOTO // Cozi kilometrice la centrul de vaccinare de la Mălina Mică. Oamenii, în rând cu umbrele și chipiuri, după vaccin

În Campusul universitar din regiunea Mălina Mică a capitalei s-au format cozi kilometrice. Oamenii stau în rând, așteptând să le fie administrată doza de vaccin dorită, informează Diez.md

Un martor a relatat pentru ZUGO că, din cauza temperaturilor ridicate și a soarelui care „frige”, cetățenii s-au echipat cu umbrele și chipiuri. Chiar și așa, mii de persoane își așteaptă rândul.

În Campusul universitar din regiunea Mălina Mică au fost deschise două puncte de imunizare. Începând de sâmbătă, la cele șase fluxuri organizate în Complexul Sociocultural Universitar se va efectua vaccinarea cu Pfizer, iar la cele patru fluxuri din Blocul didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27) – cu Sinopharm și AstraZeneca. Maratonul se va încheia duminică, ora 21:00.

Startul maratonului a fost dat vineri, cu începere de la ora 15:00. Acțiunea se va desfășura până duminică, ora 21:00, fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul vaccinat.

În Campusul universitar din regiunea Mălina Mică a capitalei vor fi organizate 10 puncte de vaccinare, unde vor fi disponibile două tipuri de vaccin – Sinopharm și AstraZeneca. Trei fluxuri vor fi deschise în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27), unde va avea loc imunizarea cu vaccinul Sinopharm, și șapte – în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) – cu AstraZeneca.

Procesul de imunizare prevede câteva etape, iar în acest scop a fost organizat traseul pacientului. La punctul de intrare în centrul de vaccinare, persoana își verifică temperatura și își dezinfectează mâinile, după care merge la punctul de înregistrare, unde este consultată de medic (se efectuează screeningul medical) și, în baza datelor din buletinul de identitate, este înscrisă în Registrul electronic de vaccinare COVID-19 (RVC19). Persoana primește toată informația despre vaccin, producător, etape de vaccinare, indicații, contraindicații, posibile reacții adverse, după care semnează Acordul informat privind imunizarea. Ulterior, persoana este direcționată în sala de vaccinare, unde i se arată vaccinul, termenul de valabilitate, ce va fi administrat în partea superioară a brațului. Persoanei i se eliberează un certificat de confirmare a imunizării, după care este condusă în sala de supraveghere post-vaccinare, unde starea este monitorizată timp de 15 minute. Toate persoanele vaccinate părăsesc centrul de vaccinare prin punctul de ieșire.

Totodată, a fost deschisă Linia Verde 062 025 555 pentru sesizarea reacțiilor adverse postvaccinare. În cazul în care apar reacții adverse severe în următoarele 24-48 ore de la administrarea vaccinului, va fi informat medicul de familie sau serviciul de urgență.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.

 

Citește și: VIDEO // Pe ce bani trăiește Gheorghe Cavcaliuc și de unde îi are

Total
0
Shares
 
Total
0
Share