Politic

Numiri PAS: Nașul lui Nicu Popescu – ambasador în Grecia, ex-lider PLDM – ambasador în Belgia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernarea PAS urmează să numească patru ambasadori. Este vorba de șefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Grecia, Austria și Statele Unite ale Americii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit Deschide.md, cei patru candidați la funcția de ambasador sunt Mihaela Mocanu, Viorel Ursu, Andrei Popov și Viorel Ciubotaru.

Astfel, Mihaela Mocanu va fi propusă pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Austria. Anterior, Mocanu activa în calitate de șef al Secției OSCE și securitate internațională, Direcția cooperare bilaterală din cadrul MAEIE.

Fostul ministru al Apărării, și ex-președintele PLDM, Viorel Ciubotaru, va fi propus pentru funcția de ambasador în Belgia, urmând să fie acreditat prin cumul și în calitate de reprezentant la NATO.

Fostul vice ministru de Externe și ex-ambasador al Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov, care este și nașul de cununie al ministrului de Externe, Nicu Popescu, va fi înaintat în calitate de ambasador în Grecia, iar Viorel Ursu – ambasador al Republicii Moldova în SUA.

loading...

Comments are closed.