Externe

O călugăriță de 80 de ani din SUA a furat 835 de mii de dolari de la o școală și i-a cheltuit pe jocuri de noroc

Pinterest LinkedIn Tumblr

O călugăriță a furat 835 de mii de dolari de la o școală și i-a cheltuit pe jocuri de noroc, în Statele Unite ale Americii. Potrivit BBC, călugărița a recunoscut că și-a încălcat jurământul de sărăcie, furând banii de la școala la care lucra. Acum, femeia de 80 de ani va merge la închisoare pentru fraudă electronică și spălare de bani.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Timp de peste un deceniu, Kreuper a deturnat fonduri de la Școala Catolică St. James din California, unde era director. Femeia le-a cerut apoi altor angajați ai școlii să „modifice și să distrugă datele situațiile financiare” pentru a-și acoperi furtul. Totul a ieșit la iveală în timpul unui audit făcut după ce Kreuper s-a pensionat în 2018.

Potrivit procurorilor, banii furați ar fi acoperit taxele de școlarizare pentru cel puțin 12 elevi, însă Kreuper i-a cheltuit în cazinouri și pentru vacanțe petrecute cu prietenii. Judecătorul care a pronunțat condamnarea a spus că familiile unor elevi, care au învățat la școala cu pricina, au cerut ca femeia să fie iertată. Judecătorul a condamnat-o pe Kreuper la doar un an și o zi de închisoare și i-a cerut să dea înapoi banii furați. După ce a primit sentința, călugărița a declarat că a păcătuit și nu are scuze. Avocații ei au spus că femeia suferă de o boală mintală, care „i-a întunecat judecata”.

loading...

Comments are closed.