Externe

O călugăriță de 80 de ani din SUA a furat 835 de mii de dolari de la o școală și i-a cheltuit pe jocuri de noroc

Pinterest LinkedIn Tumblr

O călugăriță a furat 835 de mii de dolari de la o școală și i-a cheltuit pe jocuri de noroc, în Statele Unite ale Americii. Potrivit BBC, călugărița a recunoscut că și-a încălcat jurământul de sărăcie, furând banii de la școala la care lucra. Acum, femeia de 80 de ani va merge la închisoare pentru fraudă electronică și spălare de bani.

Timp de peste un deceniu, Kreuper a deturnat fonduri de la Școala Catolică St. James din California, unde era director. Femeia le-a cerut apoi altor angajați ai școlii să „modifice și să distrugă datele situațiile financiare” pentru a-și acoperi furtul. Totul a ieșit la iveală în timpul unui audit făcut după ce Kreuper s-a pensionat în 2018.

Potrivit procurorilor, banii furați ar fi acoperit taxele de școlarizare pentru cel puțin 12 elevi, însă Kreuper i-a cheltuit în cazinouri și pentru vacanțe petrecute cu prietenii. Judecătorul care a pronunțat condamnarea a spus că familiile unor elevi, care au învățat la școala cu pricina, au cerut ca femeia să fie iertată. Judecătorul a condamnat-o pe Kreuper la doar un an și o zi de închisoare și i-a cerut să dea înapoi banii furați. După ce a primit sentința, călugărița a declarat că a păcătuit și nu are scuze. Avocații ei au spus că femeia suferă de o boală mintală, care „i-a întunecat judecata”.

loading...

Comments are closed.