O colecție rară de mărci poștale a fost expusă la Parlament

O colecție rară de mărci poștale, plicuri și cărți poștale, emise între anii 1991-2023 a fost expusă la Parlament.

Expoziția cu genericul „Marca poștală – atribut al suveranității țării” aduce în prim-plan bogata moștenire poștală a țării noastre și celebrează importanța și semnificația mărcilor poștale, în contextul Zilei mondiale a poştei, marcată anual la data de 9 octombrie.

Expoziția prezintă serii de mărci poștale emise în perioada 1991-2023, plicuri „prima zi a emisiunii”, plicuri și cărți poștale cu marca fixă, alături de alte piese poștale semnificative. Fiecare element expus reprezintă o poveste, un simbol al istoriei, care ilustrează evoluția și diversitatea însemnelor poștale ale Republicii Moldova de-a lungul anilor.

La 23 iunie 1991, în ziua primei aniversări a proclamării suveranității Republicii Moldova, a fost dat startul emiterii mărcilor poștale. Prima emisiune introdusă în circuitul poștal a fost compusă din trei mărci poștale ce ilustrează simbolurile de stat – Stema și Drapelul. De atunci și până în prezent, au fost emise 1300 de mărci poștale, 326 de plicuri cu marca fixă, 178 de cărți poștale cu marca fixă și 682 de ștampile poștale ocazionale.

Expoziția „Marca poștală – atribut al suveranității țării” este organizată de Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, care marchează, în acest an, 30 de ani de la fondare.

Total
0
Shares
Total
0
Share