O femeie de 26 de ani a fost condamnată la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherie în proporție de circa 100 mii de lei

Procuratura mun.Chișinău, a obținut o altă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie.

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 22 ianuarie 2024, o femeie în vârstă de 26 de ani, originară din raionul Ștefan Vodă, a fost condamnată la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 8 ani și 6 luni, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare și a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen 3 ani.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpata, în perioada lunii octombrie 2022, prin complicitate cu alte persoane nestabilite, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor ce nu îi aparțin, sub falsul pretext al închirierii uneltelor utilizate în construcții, a indus în eroare mai multe persoane, cauzându-le un prejudiciu material în valoare de aproximativ 100 000 lei.

Pe lângă această acuzație, inculpata a mai fost condamnată anterior la o pedeapsă de 7 ani de înschisoare pentru comiterea altor episoade de escrocherie similare. Prin cumularea parțială a acestor sentințe, s-a stabilit o pedeapsă definitivă de 8 ani și 6 luni de închisoare.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share