Alte știri

O mașină de poliție a fost răpită de un șofer beat. Cum a fost rezolvat cazul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu informația apărută pe o rețea de socializare și în unele surse mass-media despre un caz de răpire a unei mașini a poliției în raionul Strășeni, Inspectoratul General al Poliției vine cu următoarele informații, transmite Telegraph.md

La data de 6 decembrie, în jurul orei 22.30, poliția din Strășeni a fost sesisază prin intermediul numarului unic 112 despre faptul că pe traseul Chişinău- Bălţi, în preajma satului Rădeni, un conducător auto, aflat la volanul unei mașini de marca Volkswagen, se află în stare de ebrietate, astfel fiind stopat pe acostament de alţi participanţi la trafic.

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al IP Străşeni, cu automobilul de serviciu Dacia Duster.
Ca urmare a cercetării automobilului stopat, polițiștii au constatat că în mașină se aflau doi bărbați, unul la volan şi altul pe bancheta pasagerului din faţă, ambii având miros puternic de alcool și fiind vizibil în stare de ebrietate.

Oamenii legii au solicitat șoferului să prezinte actele, iar acesta a refuzat, manifestând un comportament agresiv, intrând în conflict cu ceilalți conducători auto. Fiind somat și avertizat de a se conforma cerințelor legale ale angajaților poliției, acesta nu s-a subordonat.

Pentru a curma acţiunile bărbatului, polițiștii au aplicat mijloacele speciale(cătuşele) şi l-au urcat în automobilul de serviciu, pe bancheta din spate blocând ușile.

În timp ce polițiștii chestionau martorii, bărbatul aflat în automobil, a trecut pe locul şoferului începând deplasarea în direcţia orașului Chişinău.

Ca urmare a acțiunilor polițiștilor, în preajma or.Stăuceni, a fost depistat automobilul de serviciu abandonat, iar bărbatul a fost depistat într-un tufiş din preajmă, având cătușele la brațe. Acesta a fost escortat la Inspectoratul de poliție Străşeni pentru documentare.

Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat, în vârstă de 35 de ani, locuitor al comunei Ciorescu, municipiul Chișinău, anterior judecat pentru diferite infracțiuni.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală în baza art. 192/1 alin. (1) Cod penal, bărbatul fiind reținut pentru 72 ore, iar la data de 9 decembrie, fiind eliberat prin ordonanța procurorului în Procuratura raionului Strășeni din motivul că infracțiunea incriminată face parte din categoria infracțiunilor mai puțin grave.
Pentru că bărbatul a refuzat de a fi supus testării alcooscopice, a fost pornită cauza penală în baza art. 264/ 1 alin. (3) Cod penal.

Menționăm că automobilul de serviciu Dacia Duster nu a fost deteriorat.
Totodată, pe fapt, la 7 decembrie a fost dispusă ancheta de serviciu în vederea cercetării complete și obiective a tuturor circumstanțelor.

Angajații școlilor și liceelor, precum și elevii din clasele gimnaziale și liceale vor fi obligați să poarte măști de protecție

loading...

Comments are closed.