Social

O minoră de 16 ani a murit după ce a dormit lângă o sobă ce ardea! Care a fost cauza decesului?

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei de 5 noiembrie, o minoră în vârstă de 16 ani a murit din cauza unei intoxicații cu monoxid de carbon. Tragedia a avut loc în localitatea Crihana Veche din raionul Cahul.

Serviciul de Situații Excepționale a fost anunțat despre acest lucru deja după ce fata a fost găsită decedată. Ajunși la fața locului, aceștia au efectuat manevre de resuscitare, însă minora nu a supraviețuit. Conform primelor cercetări în locuința unde a fost depistată fata, a fost găsit jăratic în sobă, iar în încăpere se simțea miros de fum. Circumstanțele și cauza decesului  persoanei urmează să fie elucidate în urma expertizei medico – legale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndmenă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să verifice starea instalațiilor de încălzire a încăperilor înainte de utilizarea acestora, pentru a preveni cazurile de intoxicație cu produsele arderii. Potrivit IGSU în sezonul rece trecut au fost înregistrate 41 cazuri de intoxicație cu CO în care și-au pierdut viața 18 persoane, inclusiv 4 minori.

loading...

Comments are closed.