Alte știri

O navă maritimă a naufragiat în Marea Caraibelor: 7 persoane au murit, alte 23 dispărute fără urmă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șapte migranți au murit și 23 sunt dați dispăruți, după naufragiul ambarcațiunii lor în Marea Caraibilor, între columbia și Panama.

Potrivit autorităților locale, citate de AFP, vasul, la bordul căruia se aflau 18 adulţi şi 14 copii, a fost lovit de un val luni dimineaţă, iar pasagerii au ajuns „în derivă pe mare”, a declarat Lilia Cordoba, primarul localităţii columbiene Acandi, în vecinătatea locului unde s-a produs naufragiul în departamentul Choco.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Şapte corpuri, printre care cel al unui copil, au fost găsite marţi şi miercuri pe două plaje din acest departament situat în nord-vestul ţării, potrivit unui comunicat al Marinei columbiene.

Ambarcațiunea făcea parte dintr-un grup de patru, cu o capacitate de 29 de persoane, plecate luni de pe o plajă din Capurgana (Choco) cu destinaţia Panama, a adăugat primarul într-o înregistrare video transmisă jurnaliştilor, informează Agerpres.

Vasele erau supraîncărcate, au făcut cunoscut doi supravieţuitori citaţi de primarul din Acandi. Naufragiaţii par a fi migranţi de origine africană, a declarat pentru AFP fără ale detalii, Rafael Bolanos, apărător regional al poporului, entitate publică însărcinată cu apărarea drepturilor omului în Columbia.

Golful Uraba, unde a avut loc naufragiul, este unul din principalele puncte de tranzit ale migranţilor africani, asiatici şi haitieni care încearcă să ajungă în Statele Unite traversând Marea Caraibilor, cu escale în ţări din America Centrală.

De la începutul anului, Marina columbiană a recuperat 84 de migranţi naufragiaţi în viaţă şi 13 cadavre.

loading...

Comments are closed.