Social

O nouă criză a deșeurilor din Chișinău? Negocierile dintre autorirtățile municipale și primăria Țânțăreni bat pasul pe loc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Contractul Primăriei municipiului Chişinău cu Primăria Ţânţăreni expiră, iar din 1 ianuarie evacuarea deşeurilor la poligonul din preajma localităţii ar putea fi stopată. Negocierile între părţi bat pasul pe loc.

Autorităţile de la Ţânţăreni insistă ca suma alocată de municipalitate să fie majorată de la şase la zece milioane de lei, iar viitorul contract să fie încheiat doar pentru un an. Subiectul a fost discutat la şedinţa operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN, citați de TVR Moldova.

Directorul interimar al Regiei „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, a declarat că la ultima întrevedere pe care au avut-o reprezentanţii subdiviziunilor municipale s-a prezentat primarul de Ţânţăreni şi doar patru din 11 cei consilieri locali. Respectiv, negocierile nu au avut loc, deşi municipalitatea a prezentat toate iniţiativele asumate, inclusiv proiectele aflate în derulare. Pentru astăzi este planificată o nouă întrevedere cu primarul din Ţânţăreni, care insistă să vadă staţia de tratarea a levigatului de la Bubuieci şi să vadă tehnica procurată pentru staţia care urmează să fie construită la Ţânţăreni.

Eugeniu Axentiev a menţionat că administraţia locală de la Ţânţăreni insistă ca noul contract să fie semnat doar pentru un an, timp în care să vadă cum se execută lucrările. De asemenea, insistă ca municipalitatea să aloce zece milioane. Toţi banii să fie direcţionaţi pentru Primăria Ţânţăreni, nu şi pentru localitatea Geamăna.

Potrivit lui Eugeniu Axentiev, tărăgănarea negocierii va aduce prejudicii şi municipiului, şi satului Ţânţăreni, care beneficiază de sporuri din partea municipalităţii.

Viceprimarul capitalei Ilie Ceban a declarat că au fost mai multe tentative de a discuta cu autorităţile locale din Ţânţăreni, însă la şedinţa precedentă s-a dovedit că aleşii locali nu erau documentaţi cu privire la lucrările pe care le-a efectuat municipalitatea. Potrivit lui, consilierii nu cunoşteau situaţia la poligon şi operau cu date de acum patru ani. În opinia sa, discuţiile se tărăgănează pentru a bloca situaţia.

loading...

Comments are closed.